Naaigarenkastje

half naaikastjeDe ouders van mijn schoonmoeder hadden een confectiewinkel, zoals dat in die tijd heette. Toen het echtpaar op latere leeftijd ging scheiden, was haar vader zo boos dat hij het naaigarenkastje uit de winkel doormidden heeft gezaagd. De onderste helft was voor haar, met de laatjes 9 tot en met 16. De bovenste, met lades 1 tot en met 8 voor hem.

Mijn schoonmoeder heeft het kastje geërfd, en nu krijgt hij een mooi plekje in mijn atelier. Van mijn oma heb ik ook al haar naaispullen geërfd. Deze gaan in het kastje. Zo worden twee familie-geschiedenissen met elkaar verweven. Mooi hè?

Destijds zat er naaigaren in van het merk Dominator in. De stickertjes verwijzen daar nog naar. Ik ga nieuw glas op maat laten snijden om het kastje weer in ere te herstellen, en al mijn fournituren erin op te bergen. Dank je wel, schoonmoeder!

Laatje naaikastje

5 reacties op “Naaigarenkastje

 1. Dag,

  Wat een leuk kastje! Zou ik ook wel willen hebben:-)
  Nu heb ik n vraag die me op de lippen brand.
  Ik ben n rits in n Adidasjack aan het vervangen. Jack van kleindochter wel te verstaan:-)
  Ik heb hem aan de linkse- zeg maar verkeerde kant aangestikt en wil hem op de goede kant doorstikken. Helaas stroopt de stof zich op; wát ik ook probeer, het blijft gebeuren.
  Ik bedacht dat ik miss vloeipapier kan gebruiken maar kom die oplossing nergens tegen tnt. Geen idee of u wilt reageren maar nooit geschoten is altijd mis.
  Alvast dank en ik zal u zeker volgen. Leuk blog en leuke site.
  Succes met alles.
  Groet, Nel

  1. Dag Nel, dat zou misschien wel kunnen werken. Wat je ook nog kunt proberen, is om de rits eerst met een rijgdraad vast te zetten, voordat je het onder de naaimachine doorhaalt?

   Succes, groetjes, Evelyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *