Japanse stoffen voor babypakjes

japanse-stoffen-voor-chibi

Van mijn vriendin Yuko Terayama uit Kyoto heb ik vier prachtige stofjes gekregen. Van de donkerblauwe ga ik een babypakje maken voor de baby van mijn beste vriendin Suzanne. Zij verwacht in oktober haar eerste kindje. De donkerblauwe en de lichtgroene zijn hydrofiel, dat houdt in dat ze vocht snel opnemen. De andere twee zijn canvas, en ik weet nog niet wat ik daarmee zal maken.

De stoffen komen uit een nieuw winkeltje in Kyoto, en op deze blog staat een verhaaltje over de ontwerpster van de dessins.

Ik kreeg er ook een patroon voor een jinbei voor, dat is een pakje voor jongetjes op het strand. Dat ga ik maken als mijn zoontje Eise in maatje 110 past. Als iemand alvast wil beginnen, ga je gang! :) Patroon-voor-jinbei

1 reactie op “Japanse stoffen voor babypakjes

  1. Hallo Evelyn,

    Heel toevallig kwam ik op je website terecht (via schorseneren site dacht ik) .Het toeval wil dat ik bezig ben met de opleiding meestercoupeur in amsterdam. Ik ben altijd wel gefascineerd door kleding uit japan en zag je patroon voor de jinbei. Is het mogelijk dat ik dat patroontje zou kunnen ontvangen? Ik via via iemand die japans kent.
    Alvast bedankt voor je reactie!
    Met vriendelijke groet,
    Gertjan Bestebreurtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *