Geslaagd voor het examen over proportieleer!

Hoera! Ik ben ook voor het tweede examen geslaagd. Wat heb ik daarvoor allemaal bestudeerd?
getuigschrift-coupeuse-IIIk moest aantonen dat ik beschik over voldoende handelskennis om mijn eigen bedrijf te beginnen. Bijvoorbeeld hoe je afschrijft over je machines, maar ook hoe je aan klanten komt. Daarnaast ben ik overhoord over mijn Textielwarenkennis, en moest ik allerlei verschillende stofjes herkennen.

Het belangrijkste onderdeel van het examen is de proportieleer. Proportieleer is het aanpassen van patronen voor mensen met afwijkende maten. Tijdens de lessen hebben we onszelf ook opgemeten, en het blijkt dat bijna iedereen wel een afwijkende maat heeft. De een heeft een iets scheve heup, de ander steekt zijn billen ver achteruit (dat doe ik) en weer een ander heeft een dikke (zwangere) buik. Het aanpassen van patronen voor al deze afwijkende lichamen is erg leuk. Je hebt er technisch inzicht voor nodig, en je moet begrijpen waar het lichaamsdeel afwijkt van de ‘norm’. Ook leer je hoe je motieven en stijlen kunt gebruiken om de mooie dingen van het lichaam te benadrukken en de aandacht van de minder mooie delen af te leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *