Geslaagd voor het eerste examen!

Danckaerts costumière diplomaEind juni had ik mijn eerste Danckaerts examen. Om coupeuse te worden moet je er vijf halen, en de eerste is voor costumière.

Tijdens een examen dat 8 uur lang duurde, heb ik laten zien dat ik kennis heb van textielwaren, van naaien, knippen en maatnemen, van patroontekenen en van op halve schaal naaien.

En aan het eind van de dag liet mijn lerares me weten dat ik het examen met goed gevolg heb afgerond! Hoera! Zie hier mijn felbegeerde diploma.

9 reacties op “Geslaagd voor het eerste examen!

 1. Gefeliciteerd!! ;-)

  Dat viel vast niet mee hè,
  ik hoor het altijd van m’n dochter die dezelfde opleiding volgt.
  Toch komt het uiteindelijk altijd goed! XD

 2. Hallo Sjulamit en Paul,

  dank voor jullie gelukwensen. Doordat dit examen zo goed ging, ga ik me ook weer opgeven voor de volgende examens. Sjulamit, welke examens heeft je dochter al afgelegd?

  Evelyn

  1. Hoi Beata,

   Dank je wel voor je felicitatie, en reacties op mijn blogposts. Ik volg jou nu op twitter, leuk! Ik vond het zo naar voor je dat je naaimachine stuk was… Ik ben op dit moment hard aan het studeren voor het volgende examen, proportieleer. Dat examen is op 2 februari. Heb jij ook een opleiding gevolgd? Wat voor een? En waar?

 3. Hallo Evelyn, wel wat laat maar van harte nog met je diploma. Ik ga in juni 2013 op voor mijn examen costumière. Ik ben dan ook naarstig op zoek naar plaatjes van rokken (nog 2 stuks) en japonnen (nog 2 met ingezette mouw en kraag of boord, nog 2 met aangeknipte mouw met verwerkte coupenaad en nog 4 stuks raglan japon met kraag of boordje met verwerkte coupenaad). Ik heb al vele uren op internet doorgebracht, maar kan uiteindelijk niet meer vinden dan dat ik al heb waardoor bovenstaande plaatjes nog ontbreken. Uiteraard hoef ik niet de uitwerkingen te hebben maar kun jij mij misschien plaatjes toesturen of mij laten weten waar jij de (goedgekeurde) plaatjes heb gevonden?
  Alvast dank. Ellie Baker

 4. hoi Evelyn,

  Ik heb op 31 januari mijn eerste examen, ik vind het zo leuk en tikkie spannend! Hoe ver ben jij nu met de opleiding?

  groetjes Marlie

  1. Dag Marlie,
   Wat spannend! Ik duim voor je, je gaat het vast halen. Ik heb nu tweemaal examen gedaan, een keer voor costumière, en een keer voor proportieleer, handelswarenkennis en uitgebreidere textielwarenkennis. Dat was erg leuk, en gelukkig heb ik beide examens gehaald. Nu heb ik een jaartje pauze, omdat ik zwanger ben en het examen een paar weken voor mijn uitgerekende datum is gepland. :)
   Nogmaals, veel succes eind januari!
   Groetjes,
   Evelyn

 5. Inmiddels is deze blog al weer een paar jaar oud zie ik, dus waarschijnlijk ben je inmiddels al weer een stukje verder….
  Ik ben een paar weken geleden ook met een Danckaerts-opleiding begonnen: costumière. Nu 3 lessen gehad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *