Geboortekaartje voor Eise

Geboortekaartje voor EiseIk ben moeder geworden van Eise! Omdat Eise geboren zou worden rond dezelfde tijd als het examen, heb ik mijn opleiding een jaar stopgezet, en naailessen genomen. Tijdens de naailessen ben ik toch patronen blijven tekenen en heb ik mijn naaiskills bijgehouden, maar had ik niet de stress van een examen terwijl ik hoogzwanger was.
Natuurlijk moest er wel een zelfgemaakt geboortekaartje komen. Dit is geen coupeuse-klusje, maar mijn affiniteit met lapjes heeft me absoluut geholpen.

ijsvogel
Okke en ik hadden besloten dat er een ijsvogeltje op de kaart moest komen. Dus mijn beste vriendin Suzanne Heerschop is druk aan het schetsen gegaan. De tekening die zij gemaakt heeft hebben we op een stukje wit katoen overgenomen. Toen hebben we alle onderdeeltjes uitgeknipt uit verschillende lapjes. Het buikje is van velours, en het oranje stukje op de wang is van crepe de chine. Het snaveltje is van rubber en voor het buikje hebben we plaklinnen gebruikt, waar ik kleine veertjes in heb gestoken. Toen hebben we er een stokje onder geplakt en de voetjes van oranje draad gemaakt.

Ik kreeg tips over het lettertype van ontwerper Maaike de Laat, en het geheel is gefotografeerd door fotograaf Rob van der Lingen, voordat het naar de drukker kon. We waren zo blij met het eindresultaat, dat het nu ingelijst boven Eise’s box hangt.

ijsvogel-boven-de-box

7 reacties op “Geboortekaartje voor Eise

  1. Hoi Evelyn,

    Gefeliciteerd. Ik ben zelf afgelopen jaar begonnen met de costumière opleiding (en heb met veel plezier je blog gelezen). Nu op voor coupeuse II

    Groeten,

    Marieke

  2. Ik ben mijn patroontekenboeken in de loop en 50 jaar en zeker 8 keer verhuizen kwijt geraakt. Wil zo graag weer zelf patroon gaan tekenen. Haalde mijn coupeuse-diploma
    50 jaar geleden. Kun je me raad geven hoe ik aan een patroontekenboek kan komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *