Bezoek aan tassenmakerij Van Ziel

portemonneeMijn opa is een paar jaar geleden overleden. Ik kreeg zijn leren portemonnee, die hij gebruikt heeft tot hij echt op was. Maar ik vond het zonde om de portemonnee in een la te stoppen, dus ik heb besloten hem na te laten maken. Ik kwam uit bij Hermine van Ziel, van Tassenmakerij van Ziel. Zij maakte de vouwportemonnee na. Elke keer als ik hem gebruik, denk ik aan mijn opa Otto. Ik ben er heel gelukkig mee.

Hermine heeft meer dan 25 jaar ervaring en dat voel je aan alles. Zij ziet zichzelf nadrukkelijk niet als ontwerper, maar als ambachtsvrouw, en dat kan ik alleen maar beamen. Het coupeusevak is ook een ambacht, dus ik vond het heel speciaal om bij haar rond te kijken.

Haar atelier is prachtig, en ze heeft al het gereedschap dat je je maar kunt wensen. Ik was vooral geintrigeerd door haar naaimachine. Deze heeft een dubbele voet, een zogeheten huppeltransport. Ik mocht er een klein filmpje van maken, zodat jullie kunnen zien wat dat doet.

Huppeltransport door Evelyn Grooten op Vimeo.

SONY DSCHermine heeft me het patroon van de portemonnee meegegeven. Als coupeuse ben ik daar natuurlijk erg blij mee, ik vind het leuk om te zien hoe iets in elkaar zit.

Hermine maakt tassen en andere lederproducten op bestelling. Wil jij haar ook iets moois voor je laten maken? Je kunt haar bereiken via tassenmakerijvanziel.nl

hermine

Hieronder nog wat foto’s van haar atelier. Daar kun je toch alleen maar jaloers op zijn?
werktafel

leer

werkplaats-hermine

tangetjes

gespen

garen

werkplaats

photo 3-1

ponsmachine

apothekerskastje

6 reacties op “Bezoek aan tassenmakerij Van Ziel

 1. Hallo Evelyn, ook ik werk graag met leer. Het naaien is op en gewone naaimachine heel lastig. Zo`n huppelvoetje is echt een uitkomst. Je hebt dus echt bedrijfsmatige machines nodig, vooral bij dikker leer. De portemonnee ziet er fantastisch uit. Lieve groeten, Elfriede

 2. Beste Evelyn, in 1986 heb ik mijn diploma,s voor coupeuse gehaald bij Cuppens-Geurts.
  Jaren geleden ben ik door omstandigheden gestopt met naaien maar nu wil ik het weer op gaan pakken. Ben inmiddels wel 60 jaar maar het blijft een leuke hobby. Ik ben eigenlijk op zoek naar “grondpatronen”. Ik ben de mijne kwijt geraakt.Weet jij hoe ik hier aan kan komen?
  alvast bedankt

 3. Hallo Evelyn,
  wat leuk dat je op bezoek bent geweest bij mijn schoonzusje Hermine. Zij maakt echt prachtige dingen, zoals je zelf hebt kunnen zien.
  Ik ben overigens toevallig op jouw site terechtgekomen tijdens het rondsnuffelen naar mogelijkheden om mijn naaikwaliteiten naar een hoger plan te tillen.
  Leuk om je blogs te lezen; ik kom vast nog eens vaker op je site kijken.
  Vriendelijke groet,
  Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *